31 December 2009

Gerhana bulan separa

Di sebalik keghairahan menyambut Tahun Baru, masyarakat Islam digalakkan menunaikan solat sunat gerhana bulan (khusuf) berikutan fenomena gerhana bulan separa dijangka berlaku awal pagi esok (1 Januari).

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) berkata, gerhana bulan dan matahari adalah aturan semula jadi alam yang tertakluk kepada kehendak dan izin Allah.

Justeru, orang ramai digalakkan melaksanakan ibadat sunat bagi meningkatkan keimanan kepada Allah selepas melihat tanda kebesaranNya.

“Sehubungan itu, Masjid Negara dengan kerjasama Jakim dan Agensi Angkasa Negara akan mengadakan Program Gerhana Bulan Separa di perkarangan masjid mulai 1 hingga 6 pagi dan pengisiannya termasuk menunaikan solat sunat khusuf yang akan disertai khutbah khas gerhana bulan.


“Orang ramai dijemput hadir bagi menyaksikan fenomena alam semula jadi ini dan bersama menunaikan solat sunat serta mendengar khutbah khas berkenaan,” katanya dalam kenyataan, di sini, semalam.


Gerhana dijangka bermula jam 1.17 hingga 5.28 pagi waktu Malaysia dan ia akan bermula dengan fasa penumbra jam 1.17 pagi dan mencapai tahap gerhana maksimum pada jam 3.24 pagi.

Kejadian itu hanya dapat dilihat dengan jelas apabila bulan memasuki bayang penumbra bumi iaitu dari jam 2.53 pagi hingga gerhana maksimum.

27 December 2009

salamm 1 Malaysia

ermm.... lame ase nye aku menyepi kat ruang blog nii...indu x terkate...member2 yang aktif pon da jarang hit aku.. ape kabar korang ea...
ermmm... buat ritz yang slalu singgah kat page aku neiii...amacam anda skg aea???huhuh...ape cer terbaaru?
buat flora happy concocatiomn ea...wlopon da amat terlambat tok wish...heee...
emmm.... ape ag aku nak hebahkan ea...xcited gler...heee...

16 September 2009

Kad Rayer...


Rayerr..rayer...da bape hari lagi kan..emm...lau rayer nie mst ramai yang pk sal baju..kuih rayer kan?
ha! ade 1 tradisi yang korang dah lupakan tau...kad rayer..huh..da bape banyak kad n bape banyak kad raye yang korang dapat?
emm..lau aku 1 pon xpat..hehehe,,,tapi aku ade gak bagi kad kat lecturer(bkn nak kipas)..
tapi kan budak2 skg nie lebey suke anto kad rayer digital..walopon canggih manggih,siap ade lagu dan animasi tapikemeriahan die ttp x di rasai kan???
ape kate kite same2 menaikkan kembali tradisi ini...

tapi for this time aku sempat bagikat digital jer... tapi ikhlas..re-edit sniri tauu...
sosape2 yang singgah kat page nie jgn lupe amek kad nie tauuu!!
especially for :
*Flora
*wan_Umt
*Azyan
*Capiqa
*Bro Khairul

emm...sape2 jer lah.......amek taooo..

14 September 2009

Tag...Tag

Copied From Lullaby...

1. apa perasan sekarang
* nak abeskan blajo... bln 12 konvo lak..


2. saya nak makan
* da lame x makan sizzling kue teaw!


3. saya x suka
* pencurik..orang yang bangang...


4. impian saya
* Nak jumpe jin aladdin yg boleh bg sebanyak2 hajat..it's will come true =)


5. haiwan yg saya tidak suka
* ular..! ^.^


6. saya harapkan
* dia milik sayer =p


7. jika boleh diputarkan masa
* Tak mau laa putar2 balik masa... yang penting adalah masa depan..(setuju ngan aziera)


8. saya pada 10 thn akan datang
* emmm..ade kerjaya tetap..da kawen kott...


9. hp saya adalah
* nokia yang termurah..kih3


10. saya pernah bercinta sebanyak
* 2kali..huhu...so bad


11. saya suka pada
* lagu wali band "cari jodoh".... ^.^


12. kawan2 saya
* tahniah..anda insan beluntung...huhu


13. pernah dikhianati
* errmmm... xtau la...


14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
* herrmmm.. bio die berubah...


15. senaraikan orang untuk di tag
* ritz
* khairul
*putra
*flo

Cerita Ramadhan


ermm... walopon kita dah berkira-kira nak meninggalkan ramadhan,tapi banyak hal yang kita lupa...banyakhalyang ingin dikongsi sebenarnya sepanjang bulan pose neii..
mentang da stat cuti..apelagii....

cite nya kat kolej...almost of student are muslim..
tapi wat malu jer kat none muslim..huh...memang la syaitan da di ikat,,tapi nafsu tetap bersarang kat jiwa dorang neii...
sambungan cite nyer...hehehe..da la xpose,blh mkn lak kat sane sini kat kwsn kolej..buat panas jer...lau none muslim kat sane mmg malu nak mkn di siang hari...persoalan nye nape dorang ley hormat bulan pose n org2 sekeliling dorang..tapi bukan org kita..walaupun islam dari keturunan..jaga lah keperibadian tuh!!

second case lak...banyak kecurian berlaku..adesss..ape punya makhluk...aku nye jeans da 2pcs di kebas...tu belom rumate aku n isi kolej sekalian...ape nak jadik!!

30 August 2009

elohaiii....

salam persahabatan...
salam perpaduan...
salam 1 malayasia..

ermm... da lame x hangout kat page sniri neiii...
emm..ape kbr uoll sume ea?
pose x neiii?
huhu,,,

03 July 2009

Salam akhir



ehe..emm..salam akhir nie bukan ape pon..just nak update yang ni post last sebelom aku melangkah ke sem baru..bukan apew kolej aku wifi xkuat..wat sakit ati jek..
emm..selama berbulan2 jugak lah aku tingal page kesayangan aku nei..emm..kat sini r aku ley conteng nukilan hati aku..same ade suke duka..kat sini jugak lah aku menyapa..uhuk

pade sume blogger yang xtif;
-Rizz yg slalu jenguk page aku..trimas manyak2 ea..u're da besh blogger!
-khairul yg baru jek singgah tp xpenah nak reply kumen aku..huhu
-flora yang slalu update n up to date..trimas..
-to all my followers...xingat name da!!!

26 June 2009

Sahabat



kawan..teman..sahabat...arghhh!! ape beze ea? tp stiap ceruk aku bertapak,aku ade kawan,teman,sahabat,rakan..xkesah seberape special dorang.aku tetap ingat kwn...
emm..kwn skg aku nei dr dolu2 mmg best,stiap kali jumpe mmg open table jek..aku tao order jek coz time tu sampai skg aku msh bertitle student tao! hik3..so tersebutlah kesah dimana si iriz atopon abg mus yt treat we all...order jek nak mkn ape..tp below sehengget..siot nye mmber..bg aku kuew teao pon sehengget,,jus mangga pon sehengget..so tu r aku order,,haha..bkn aku bayo pon..
tp sejak jabar ke upsi..iriz kje kat penang,,,we all jarang jumpe..lau jmpe pon setahun skali..tu pon time raye..sedey maa...
lau dulu leh terawih..pose etc mmg besame..skg da x de da..
tp iriz nie ok skett r..time aku ciput dia slalu backup poket aku..alah bkn slalu..tp sentiasa..ok what..hehehehe...
arghhh!!! kangen bangat same waktu dulu....

Kematian Raja Pop Micheal Jackson..



LOS ANGELES, 25 JUN 2009: Legenda Pop Dunia, Michael Jackson, 50, telah disahkan meninggal dunia di Pusat Perubatan UCLA, di sini, hari ini, Khamis, 25 Jun 2009, kira-kira jam 2.20 petang (Jumaat, 5.20 pagi, waktu Malaysia).

Punca kematian beliau masih belum lagi diketahui dengan jelas tetapi dipercayai berkaitan dengan masalah jantung selain berdepan dengan banyak tekanan akhir-akhir ini. Beliau ditemui sudah tidak bernafas apabila pakar perubatan berkejar ke rumahnya di sini sebaik sahaja menerima panggilan kecemasan.

Berita ini disahkan oleh abangnya, Jermaine Jackson, 54, kepada pihak media di pusat perubatan berkenaan.


Beliau berkata, adiknya telah dikejarkan ke pusat perubatan itu pada jam 1.20 petang dan sepasukan doktor telah cuba menyelamatkan beliau selama sejam tetapi gagal. Jermaine juga memohon supaya pihak media memberikan privasi kepada keluarga mereka buat masa ini dan turut berdoa semoga Allah merahmati Michael sepanjang masa.

November tahun lalu, Michael atau cukup sinonim dengan gelaran King of Pop, telah dilaporkan memeluk Islam.

Michael ketika ini sedang membuat persiapan untuk konsert comeback terhebat di London, Julai ini. Beliau yang pernah berkahwin 2 kali termasuk dengan Lisa-Marie Presley, cukup dikenali dengan lagu seperti Thriller, Beat It, Billy Jean, Bad, Heal The World dan Black or White. Beliau meninggalkan 3 anak.

Ketika ini ratusan peminat beliau sedang berkumpul di luar pusat perubatan berkenaan untuk mendapatkan pengesahan serta maklumat lanjut tentang kematian ikon pop dunia ini. Jenazahnya telah dibawa dengan helikopter dari pusat perubatan itu untuk dibedah siasat dan kemudian dikebumikan.

Sebelum ini, pada hari yang sama, dunia hiburan dikejutkan dengan kematian bintang asal siri Charlie's Angels, Farah Fawcett, 62, akibat penyakit barah yang sekian lama dihidapinya.

21 June 2009

Selamat Hari Bapa!!




Emm..hari nie 21 June adalah Hari Bapa ...Ape ade pade ayah aku??..ayah aku nie unpredictable..
Kalau di tanya pe yg aku x leh lupa pasal ayah aku??ni dia....

1. Aku ingat lagi..Walopon aku selalu kene rotan time kecik..tp aku tao aku wat salah..em xg ngaji quran,kacau akak2..tp ayah syg aku.

2. Aku ingat lagi..ayh pernah pesan nnt besar jgn jd mcm ayah..jadi macam org yg aku nak jadi..ayah xtao yg aku nak jadi macam die..die lar hero kami..

3.Aku ingat lagi..ape yg aku nak selalu ayah tunaikan..aku nak basikal bmx?aku nak game boy,aku nak arnab pelihara,,aku nak itu..aku nak ini..sume ayah tunaikan..tp knp mase tu aku x pikir macam mak aku cakap..sian ayah..sian akak..cube jgn ikot memember..cakapmak betull.xsume member adalah baik n usefull..

4.Aku ingat lagi..aku pernah ade aquarium..tp ayah terlanggar sampai pecah...aku mrajok xnak g skolah..esknye ayh belikan aku aquarum yg lagi besar..mak hanye geleng kepala..

5.Aku ingat lagi..ayah cakap lau aku dapat well result on my spm..ayh nak adiahkan moto..tapi aku xnak..aku nak komputer...so aku dapat komputer..

6.Aku ingat lagi..aku pernah gagal dalam exam..ayah lebih tahu...ayah tetap bg aku semangat..aku tahu ayah terluka..

7.Aku ingat lagi..aku pernah cakap yang aku sayangkan ayah..no one can replace him..untill now i do love him..thanx dad!!!!

Tu lar sedikit sebanyak ape yang aku ingat pasal ayah aku..sape2 jer yg dah bace entri nie jgn lupe copy n describe ape yang korang ingat pasal ayah korang ea!!!

20 June 2009

Last Day.....





13 June 2009

Ceritera Hidupku...



Emm..End of Tis Month Aku Akan meninggalkan Jabatan Pertanian Negeri Kelantan dengan jaya nyer,..huhu..hurayyy..da abess pract..Tp 1 week after that kne dtg ag menyiapkan laporan tok passup..hermm..harapan aku tok join gathering 87's hancuss..nak bg cnfmation kat Capiqa n the geng lak..lain jd nyer,,,cam 1st gathering..tup2 aku lak xg..segala maki hamun aku dapat..hhhhhhhhihiihi..
pape pon pract kat jabatan neii mmg best.banyak la kenangan...
emm..sedar x sedar dah hampir 4bln aku kat sini kan...

11 June 2009

Lawak Hari Ini..




Seorang wanita cantik dan seksi terjatuh dari tingkat 80 sebuah bangunan.Sampai jer di tingkat 70, seorang lelaki Inggeris berjaya menyambutnya.

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya…

Lelaki Inggeris : Sama2, tapi anda harus membalas budi…

Wanita : Bagaimana?

Lelaki Inggeris : Tidur dengan aku….

Wanita : Tak guna, kau ingat aku pelacur?! Tidak!!

Lelaki Inggeris : Baiklah kalau begitu…

Lelaki Inggeris itu melepaskan semula wanita itu. Di tingkat 50, seorg lelaki Perancis berjaya menyambut wanita itu.

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya…

Lelaki Perancis : Sama2, tapi anda harus membalas budi…

Wanita : Bagaimana?

Lelaki Perancis : Tidur dengan aku…

Wanita : Tak guna!! Aku tak mahu!

Lelaki Perancis : Kalau begitu, tak guna aku selamatkan kamu…

Lelaki:Perancis itu melepaskan semula wanita itu.

Dari tingkat 50,40.. dan 30,tidak ada sesiapa pun yang dapat menangkap wanita itu. Wanitaitu mula ketakutan dan berharap, jika ada orang yang menyelamatkannya, dia tidak lagi kisah jika terpaksa tidur dengan orang tersebut. Akhirnya di tingkat 20, seorang lelaki Arab berjaya menyambut wanita itu.

Belum sempat lelaki Arab itu bersuara, wanita itu terlebih dahulu berkata-kata…

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya.. Sebagai membalas jasa, saya akan tidur dengan anda.


Lelaki Arab : Astaghfirullah.. (lalu melepaskan semula wanita itu kerana terkejut…

Al-Fatihah Buat Arwah Shukery Hasyim




KUALA LUMPUR, 10 JUN 2009: Pelakon terkenal, Shukery Hashim, 55, meninggal dunia dalam keadaan nazak di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini, kira-kira jam 1 petang tadi, selepas 3 bulan menderita penyakit barah pankreas.

Shukery dimasukkan ke HUKM pada 4 Mei lalu bagi menjalani rawatan lanjut selepas menjalani pembedahan selama 6 jam di Hospital Selayang pada 24 April lalu.

Perkara ini telah disahkan oleh rakannya, pelakon Den Wahab yang sempat menjenguk arwah di hospital berkenaan sekitar jam 12 tengahari tadi.

"Saya menziarahi arwah apabila diberitahu bahawa dia telah dimasukkan ke HUKM. Bila saya sampai, arwah memang tengah nazak. Keadaan beliau sudah bertambah teruk sejak awal pagi lagi.
"Malah, pihak hospital sendiri sudah pun memaklumkan kepada keluarganya bahawa arwah sudah tidak ada harapan untuk diselamatkan lagi. Apabila saya telah meninggalkan kawasan HUKM, tiba-tiba saya diberitahu arwah bahawa arwah sudah tiada. Hasrat saya untuk memaklumkan keadaan arwah yang sedang tenat kepada semua kawan-kawan langsung tidak kesampaian," kata Den kepada murai.com.my.

Ketika ini jenazah Allahyarham telah dibawa di kediamannya, di Taman Fairuzah untuk disembahyangkan sebelum dikebumikan di Taman Watan, Ampang selepas Asar hari ini.

"Tapi saya tidak pasti di mana jenazah arwah akan dikebumikan. Saya hanya diberitahu oleh anak arwah bahawa mereka bercadang untuk mengebumikan jenazahnya di Keramat. Lagipun arwah pernah berpesan supaya cepat-cepat kebumikan jenazahnya kalau sudah tiada," katanya.

Ketika hayatnya, Shukery yang pernah membintangi filem seperti Rahsia, Syahadat, Pesona Cinta, Seri Dewi Malam, Janji Diana dan Syhhh.. Dia Datang. Beliau juga membintangi puluhan drama seperti Di Mana Kasihmu, Cinta Gila dan 3T.

Shukery yang dilahirkan pada tahun 1954, merupakan anak jati Langkawi, Kedah. Beliau mendapat pendidikan di merata tempat termasuk Sekolah St Michael, Alor Setar dan Sekolah Jalan Raja Muda, Kuala Lumpur.

Sepanjang pembabitannya dalam dunia seni, Shukery pernah menerima 3 anugerah dalam industri seni di Malaysia iaitu Pelakon Terbaik Anugerah Sri Angkasa 1990, Pelakon Drama TV Terbaik Anugerah Sri Angkasa (1994) dan Pelakon TV Lelaki Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (1995).

Takziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham dan semoga Allah SWT melimpahi rahmat ke atas roh beliau. Al-Fatihah.

Tag By Flora!!

1)Bekas kekasih saya adalah..
** which one ea?yg kat mexico ke,usa ker..indon..


2)Saya sedang mendengar..
** Doy by Kangen Band..

3)Mungkin saya patut..
** Think for onward..

4)Saya suka..
** idop tanpa masalah..

5)Sahabat-sahabat saya...
** Ade yang ok..ade yg sengall.....

6)Saya tak paham..
** Nape idop nei susah...nape ade yag suke cari masalah??..

7)Saya kehilangan..
** ilang ape ea?xde kott..

8)Ramai yang berkata..
** xramai jugak..tp once jumpe old frens mesti tnye "ko kje ape"..huh!!..

10)Cinta itu adalah..
** Entah..yang rase baru faham..buat ape bercinta kalo untuk sementara kan..so perasaan yang sementara susah nak di describe..am i right??..

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
** Tunggu bus ker?hehehehe..

12)Saya akan cuba..
** Bayo wet ptptn..hahahaha..manyak wess!!

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
** Selamanya adlah segalanya di mana bermula dan berahkirnya..xkira indah atau x..just do for your best..chaiyokk....

14)Telefon bimbit saya..
** ade 2..nak tao yang mane 1??..

15)Bile saya terjaga..
** Saye kene mandi..kene solat..kene teruskan idop neii..

16)Saya paling meluat..
** Bila manusia membawa karekteryg menjijikkan..

17)Pesta/parti adalah..
** Besh3.. i like..

18)Haiwan yang paling comel penah saya temui..
** Hamster..

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
** 18-20..mmg besh!!!

20)Hari ini..
** Boriink sngt2..ptg kang nak g workshop..tuka minyak itam my scoot,,nak ikot?..

21)Malam ini saya akan..
** Jadi Cicakman..wakakakkaka =)..

22)Esok pula saya akan..
** Bercuti..so balik umah!!!..

23)Saya betul2 inginkan..
** Idop bahagia di samping...ehemmm..tapi xde yang nak..cane ea?hahaha...

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
** Ya Allah ensem nye aku..hahahaha!!

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
** Dok umah ag best,,xabes wettt...

26)Makanan barat atau jepun..
** Timuran..nak2 masakan mak aku(ayam masak merah 1)!!!




27)Bilik yang terang atau gelap..
** Same gan Flo..suke gelap..bile gelap..kite pon gelap..bile kite gelap org x nampak ape kite buat..ape kita rase..u lah idop..kadang2 kite kne sembunyi perasaan kita..emmm...

28)Makanan segera adalah..
** Kopok segera!!


29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
** Xpe dah biasa..

30)Siapa yang anda ingin tag..

** To all viewers..yang singgah2 tu jemput la copy tag ini yer!!

10 June 2009

Lawak LRT

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, “Terima kasih, saya lebih suka berdiri”. Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan. Dia sedikit jengkil kerana ditolak oleh gadis itu walaupun secara lembut. Pemuda itu pun berdiri semula tetapi sekali lagi gadis cantik itu menolaknya duduk semula dan berkata dengan sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain penumpang, “Tak apa, tak payah susah susah, saya lebih suka berdiri.” Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil menjerit, “Woii cik kak !! Saya nak turun laaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian saya tau !!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!

Pemandu bas playboy

Emmm..ni ler kisah mencuit ati sorang bro neiii..kan da kantoii!!jom bace keratan kosmo hari nie..
SUBANG JAYA - Tabiat pelik seorang lelaki yang gemar berasmara di dalam bas dengan pasangan bersilih ganti makan diri apabila dia ditahan selepas seorang mangsa membuat laporan polis di sini baru-baru ini.

Lelaki berusia 33 tahun itu ditahan pada pukul 2 petang Jumaat lalu di Balai Polis Subang Jaya selepas memberi keterangan.

Dia merupakan seorang pemandu sebuah syarikat bas dan dikatakan baru melangsungkan perkahwinannya pada 30 Mei.

Difahamkan suspek yang mempunyai perwatakan menarik itu ligat memperdaya wanita termasuk pelajar sekolah sebelum membawa mangsa menaiki bas dan mengadakan hubungan seks.

Hubungan intim itu sering dilakukan di dalam bas yang berhenti di hentian terakhir di ibu negara sekitar pukul 12 malam iaitu selepas kesemua penumpang dibawa suspek turun.

04 June 2009

Award Lagi (by Capiqalicious)



Huhhuhu... Semasa singgah di alam jingga, aku xtao yg aku sedang di intip maharani istana..huuhu..tup2 aku dapat award followerios dari kayangan jingga..huhuhu!!
walaopon pemberian secara walk in.. tiada lagi kurier..tp nape maharani xmo tunjukkan dirinya?? sehingga di biarkan award sebegini di atas meja??? pape pon maceh3!!!!!

01 June 2009

Happy Mother & Father Day






Hye..am i late to wish happy fathers n mothers days??
hehehe..no matter what..im glad to had a special mom n dad..lurve both of u..
hurm..

Tag By cik Aziera

award rules
1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded
2. Make sure u take the pic n said it is from
3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself
4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog
5. Dont forget to go to their blog and tell them they have been tagged !!!


1. My pinky Awarded...soei lambat cik shaziera..koi bizi lately...



3. My Hobbies...

  • sleeping..bcoz impian bermula dari mimpi..lau nak mimpi kene tito!!!
  • Singing.. nak masuk oiam..hahahahaha!!! sore cam katak!!
  • editting..sebahagian dari hidupku..
  • capturing.. well its mine
  • haaa..my new hobbies, cinta dengan tanah..banyak hasilllll...
  • cooking..huh..terpakse di jadikan hobby..coz kat umah sewe,lau x masak nk mkn ape?
  • listening music..huh i do like MCr...letto..n kangen band..
  • sopink? emm..time dapat elaun kott..hahaha
  • travelling... emmm paling2 shuker... bnyak laie tmpat yg aku nak pergi.. nak g los angeles da cancelled da..xmo balik sini nnt free2 dapat H1N1...hohohoho!!!
  • Mencarut...di kale buhsan!!!

4. huhuu,,,sape2 yang berkaitan anda di tag!!!

-Ritz

-putra

-azyan

-capiqa

-Dato najib (pm)!!! huhu..

Masalah!!


Huh..masalah!!! nape ler... aku tao aku ensem+kachak+bergaya= perasaan!! hohoho..


emm..just ignore dat.. lg pon aku tak mo pikir benda yang melalut tu ag!!

sbnrnye ati aku luluh hampa peringkat..huh..xpat nak cer..

ape yg berlaku smlm bkn yg 1st tp da biasa =(

aku,mmg xlari ngan masalah..tp kali nie bkn aku yg cari masalah..eiii,nape manusia nei bodoh sngt..sng2 nak drag org len dlm mslh dorunk.. dia pk prasaan dia yang sehebat setan tu jer nak di jaga!! tp lepas kene basuh tao lak angkat bontot cari tukang cucuk tu..budak hingusan..

bkn men brani dtg bilik org..nak serang2...eiii kalo ko nak tao.. 1by 1 ler..tp aku tao ko xkan bace bnda alah nii.ko buta it..hik3..terlebih sudaa..

sian ecah..budak baek tp dpt pakwe muke pecah rumah.kalo muke pecah rumah tp perangai ok xpe..nie perangai lebih dari firaun...da la bodoh!!!!!!!!!

kau memang bodoh!!!! ko da berjaya buat aku benci ko.. dan fakta itu xkan berubah selagi ati aku xle terima psl nie!!!


ape pon lets gone by gone..ko mampus la ngan otak ko yang sewel tuh!!!


Aku kat opis nie pon amai yg ckp aku mudy..tp aku xrase cam tu pon..

emmm..muka aku mudy ker??

01 May 2009

Kehidupan Di Sini


Tanggal 1april 2009 aku mulakan hidup disini...bersama teman sekuliah..huh!! kat sini panas terik siott..abes sunblock..smpai legam we all..tapi sini best..ade umpphhh...di sebalik rakan sekerja yang sempoi tahap lintah..hoho..pract kat jabatan pertanian neg kelate mmg bes..walo sini last choice aku ade...seb bek aprove kan... hik3... setelah di praktikkan jadik peg bahagian hortkultur,aku rase besh..tp tok smgu jek..then aku jadik pekerja pertanian lak...
huh!!
next week aku jadik pembantu makmal semaian benih...cam besh gak..lalala..entah ape la yg aku karut kan neiiii..adess..suri r,xde bahan nak kongsi..hehehe... just kesah idop aku sbg pelajar practikal jer..
=)

Selected song

There's only two types of people in the world
The ones that entertain
And the ones that observe

Well, baby, I’m a put-on-a-show kinda guy
Don't like the back seat
Gotta be first
I'm like the ringleader
I call the shots
I'm like a fire cracker
I make it hot, when I put on a show...

I feel the adrenaline movin' through my veins
Spotlight on me and I’m ready to break
I'm like a performer the dance floor is my stage
Better be ready hope that you feel the same


All eyes on me in the center of the ring just like a circus
When I crack that whip everybody gonna trip just like a circus
Don't stand there watching me, follow me, show me what you can do
Everybody let go we can make a dance floor just like a circus

There's only two types of girl out there
Ones that can hang with me
And ones that are scared
So baby I hope that you came prepared
I run a tight ship so beware
I'm like a ringleader
I call the shots
I'm like a fire cracker
I make it hot, when I put on a show...

I feel the adrenaline movin' through my veins
Spotlight on me and I’m ready to break
I'm like a performer the dance floor is my stage
Better be ready hope that you feel the same

03 April 2009

pelajar fevrett


huhu..af is coming,,,so ape yg aku nmpak isma ngan hafiz jer yg akan ke final..sore dorunk perghh!! korunk lak ske sape???

All Blogger...


hye uols...lame xcontact ngan uols kan...ekceli im quite bizi rite now...
huhu...aku blajaa..da r kt sini wifi xkuat..
emm.. dlm mase yg singkat nie aku nak berucap skett..=)
ape kbr korunk eh? especially ritz..aziera...87's group
da lame xchat ngan korunk..
=(

02 April 2009

Lagu Cinta Kita

Deras hatiku berdetak Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita Dengan angin meniup sayu
Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya
Dan aku terus Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita Tergambar bintang di angkasa Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita
Oh..oh..oh Oh..oh..oooh
Melodi indah yang kucipta Hanya untuk luahkan rinduku padanya
Dan aku terus Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

01 March 2009

elohaiii...

hye uols..

lame x blogger..emm..pade yg tao nape jd bgtu sonyap2 je eh....huhu...
ape kbr korunk sumer?

14 February 2009

Bila Cinta Di Dusta

Bila Cinta Di Dusta
Bila cinta didusta
Hati mula gelisah
Hilang kekasih hati
Hidup jadi merana
Insan jadi idaman
Kini dimilik orang
Cinta yang diimpikan
Putus di tengah jalan
Terpaksa mengalah
Mengapa menyinta
Andainya tak setia
Tak usahlah bercinta
Jika hanya berpura
Bila hati dah jemu
Mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan
Orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu
Ooo...oo merayu-rayu
Ooo...oo ingin kembali
Ooo...oo meratap sayu
Tidak mungkin orang simpati
Menoleh pun tak sudi
Andainya ditakdirkan
Cintamu didustai
Pastinya kau mengerti
Siksanya perpisahan
Hanyalah ditemani sesalan

tag from aziera!!

1. who are important in your life?


my plantation


2. what is the last thing you bought with your own money?

topup meksis ..


3. where ur wedding will be held?

sempadan thai..huahahaha...


4. how long you think your relationship will get along?

if her my 'HAWA'... insyaAllah... until my last breath.. only hER.. =)


5. are you in love..???

NOPE!!! im suffering...

6. where did you go for meal?

kitchen


7. last book you bought?

pertanian adalah satu perniagaan..

8. what is your full name?

eiman ashrafi...


9. either mother or father did you confortable most?

both..


10. name one person do you want meet most.

..
me frens

11. name peoples who close with you.

pendi
hatrah
aieen
apisz


12. do u washe your own clothes?

op coz!


13. the place you want to go most?

bilik komputer...kt kolej xde wifi..


14. hugs or kisses..??

for what?


15. 5 things about person who was tagging you.

my fren
namenya aziera
dah jumpe kat johor hrtuu...
org nya baek...(prasan) =p
suka senyum..i like!


16. 8 things you love most.

sleep
eat
sleep
eat
sleep
eat
sleep
eat


17. 8 songs you like most.

nsync - its gonna be me
sixth sense - tanpa
jason mraz - im yours
inteam - kasih kekasih
siti nurhaliza - cahaya cinta
duta ft baizura kahar - cinta antara kita
once - dealova
adam ahmad - kau pergi jua
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

its finallly reveal...