31 December 2008

Azam Tahun Baru

#Nak blaja betul2 xmo laie main2..
#Nak Sayang org sekeliling,especially yang tersayang dengan lebih sayang...hehehe..
Next???
I'll Update later.. Harharhar!!!!

Im Just Answer It

Do you think ​the last girl you spoke​ to cares​ for you?
*Care as a fren..texted when needed!

Do you belie​ve what goes aroun​d comes​ aroun​d?​
*Yup..

Did you cry today?
*No need..big boy dont cry!

What was the last thing​ you typed​?​
*sms to my love and updated this blog..

What are you doing​ tomor​row?​
*Work..work..

Whose​ bedro​om were you in last?​
*Mine

How is your hair?​
*Spiky Messy

When was the last time someo​ne told you that she in love with you?
*Yesterday..Today..not so sure for tomorrow..hehehe


How were you feeli​ng last night​?​
*Losing ..missing..


Are you diffe​rent now than you were 5 years​ ago?
*Yup..totally different..im 22 years rite now..


​Who was the last perso​n you talke​d to?
*My Mum..about my study

What are you think​ing about​?​
*what she doing rite now..


Regre​t doing​ anyth​ing ?​
*Nope..I Think First..hehehe

Do you give out secon​d chanc​es too easil​y?​
*Depend

Do you want to see someb​ody right​ now?
*Yup..Miss her too bad..but.

How'​s your day going​ so far?
*Today?not bad


When was the last time you were sick?​
*Cant Recall


Do you cry often​?​
*Nope

Do you love your frien​ds?​
*For sure

Are you looki​ng for your soulm​ate?​
*hahahaha..can i have 2?

What'​s your favor​ite colou​r?​
*White..White and White..Blueblack..

Does the perso​n you like like you back?​
*Yup

When is your birth​day?​
*14/08/87

When is your couple birthday?
*13/08/88

What woke you up this morni​ng?​
*my mum...bangun2..subuh...

Bila Terasa Rindu


Apa agaknya khabarmu di sana?

Di sini ku sedang dibelenggu rindu

Beginikah rasa seksa perpisahan

Sungguh anehnya hidup berasingan
Hati terasa bagai tertinggal di situ

Meskipun tubuh dah jauh beribu batu

Sesaat seperti tahun lamanya

Semasa kau tiadaApa yang terdaya…
Bila terasa rindu ku sebut namamu

Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur

Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan

Dan barulah ku terasa bagai disembuh
Jauh sekali hidup di sini berbeza

Beribu kali lagi ku selesa di sana

Tak sabar menantikan detik kepulangan

Namun hingga ituApa yang termampu…
Bila terasa rindu ku sebut namamu

Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur

Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan

Dan barulah ku terasa bagai disembuh
Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja

Semua pencarian di sini

Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan

Bekalan andainya hari sukar mencabar

Korang rase????


Ni pict baru aku,Snap gambo nie kt Rnz Studio..nak wat kad metrik je..huh..gomok kan?

wuaaa..aku nak kurus cam dolu2,ade tips x?... da la muka aku di edit sebigini rupe..cam pakai make up pon ade gak.. kan? ape korang rase???

29 December 2008

Salam Maal Hijrah 1430


* Semoga Tahun Mendatang lebih Bersinar & Cemerlang..Pahatkan Azam di hati Pastikan Ia Akan Di Realisasi..Selamat Beramal...

Tagged Dari Azyan


Thanx yan bagi Doa nie..
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430..
Next,aku nak bagi doa nie kat;
-Ritz
-Aziera
-Putra

27 December 2008

Blogger Award


Finally..i got award..huhu..
dari cik aziera,award je ke aziera?? pakej percutian xde ker? kete ker..ekekekeke..baru best kan??
Pape pon thnx aziera eh.. Tanpa bertanding,,aku terpilih gak..
aku nak share award nie ngan sume follower blog aku..amek ea!

Geng 87' & Trick Nia

Aku yang 1st sampai kat Larkin tao,ngan penuh semangat jiwe rage gtu..pastu jumpa aziera ngan member dia...sementara tunggu capiqa,we all borak2 la kat Mcd..ops kwsn mcd jer..hehe
Pastu Capiqa dtg..nak tao x..kat Parking lot,kete capiqa kene langgar dgn gaya manje ala2 bumper kiss ;)..
nak explanation yang detail kene r tanya capiqa..malas nak stori..hee..
Pastu g jumpe ben,aien kat Restoren Singgah Selalu...

Tu cite yang 1st.. sbnrnye v oll kumpul kat sane ade sebab..hermm.. nak attend Nia nye majlis kawen.. lalalaal- la sangatttt....xtau la cane..yan yang inform kat aku..aku terus on..tapi yan xg time tu sbb ade class..
so yang confirm..Hanya kami!!!
Tapi ade 1 mistake la.. semua dah terpikir cemana Nia kawen sbb kt kwsn umah die tade khemah ataupon scenery org wat majlis kawen??
aku kol Nia xtau berapa puloh kali..kalo Mxs send info aku ase penuh inbox Nia..tu baru aku,,,xtermasok cap..ben..aziera nagna ain lagik.. huh!!
sampai skg aku tatau ape yang terjadik...
nia pon tade bagi penjelasan..


so.. dengan tak tau ape dan entah ape2..
kitorang wat plan ke2...lepak bersama2..besh gak..time tuh kitorang g tengok wayang kat jusco tebrau..makan2... gosip2..etc..
whoops!! hampir lewat malam...errr- tiket balik melaka aku xbli agikkk..aiggggoooo-
so aku menumpangkan diri aku kat umah Ben..hahaha,,sian die..aku tido kat tilam..die tido kat lantai!!! errr...


sebahagian gambo time kat johor..




"Port Pertama Kami"

"Warna-Warni Itu Kami"

"Ben Mula Menarik Perhatian Capiqa"


"Masam jek cik adik?"

"Aziera Bermata Kuyu"


"Kecik...Tapi..mak oiii..makan manyak"

"Capiqa x Pueh Ati"

"Ben Nak Challenge Aien"

"No Pitcha plss"


"Mane Aku?"


"Gambar Yang Senget..Same mcm Dak 87's"


" Cube Teka ape yang Berlaku,yang nyata ianya bukan kempen Pilihanraya"
"Ben Nga Lalok"
"Sebelom histeria Kat Panggung Jusco Tebrau"



Nota kaki : kecewa Tapi ade kegembiraan..

24 December 2008

Trick Perkawinan Nia

hoho...semangat giler aku nak join wedding nia (87's) tp hampeh..sume xtau mane umah dia..dak ben laie kosian dari pagi lagi dok sevey umah sia nia area mutiara rini.. aku kol Nia berpuluh kali tao..
xde pickup pon.. dari jauh aku dtg tao..akhirnye hampess!!!!
huh..apekah agenda di sebalik ini sume ???? akhirnye aku..ben..capiqa..aien..aziera..serta member aien ngan ben membawa diri ke singah selalu...
huhu..mkn2..borak2...
~lalalala

23 December 2008

The Rules..

Lawak 18SG

Seorang lelaki yang badannya gendut naik keretapi. Penumpang pada ketika itu sangat penuh maka lelaki gemuk itu terpaksa berdiri. Tiba2 die berasa ada yang menyonggolnya lalu lelaki itu pun melihat ke belakang. Ooo… ada seorang ibu hamil sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka lelaki gemuk itu bertanya…
Lelaki Gemuk :Hai, akak bunting ya?
Ibu Hamil : Takdelah! Sudah tahu tanya lagi. (kata wanita itu yang kesal dengan cara lelaki tersebut bertanya).
Lelaki Gemuk : Isinya orang ya kak?
Ibu Hamil : Ya! (dengan nada bengang lalu dia pula bertanya), Encik pun bunting ya?
Lelaki Gemuk : Ya! Hahahahaaa!!!
Ibu Bunting : (kerana berasa jawapan lelaki itu tidak sopan, die pertanyaannya), Isinya orang ya?
Lelaki Gemuk : Bukan, isinya anak gajah! Hahahaa!!
Ibu Buting : (Terkejut, lalu ketawa juga, hahahaa)
Lelaki Gemuk :Laa kenapa akak ketawa?
Ibu Bunting : Oh isinya anak gajah ya, patutlah belalainya terkeluar. (sambil menunjuk seluar lelaki yang lupa dikancing)

Tagged From Someone

1- A fact about the person you love?
:: loving...

2- What happened at 10:00 am today?
:: zzzzzz...

3- When did you last cry?
:: more than a year ago...

4- What do you want in your life right now?
:: Succesfull..Money..

5- Are you wearing anything you borrowed from someone?
:: Nope

6- Something you just don't understand?
:: wht makes them so hard to understand me??

Futher Stadi

ehem..gerenti sume da tgk kua result msg2 kan..cane?
puas ati ngan usaha anda..actually u deserve for it..bnyak mane usaha anda..bnyak tu la hasilnya..
ckp psl Dekan (Dean List) ingat kat mmber aku sorang tuh(aku?harram nak dpt),,,fizi namenya bdk food serve..each sem dpt DL..bangga dpt mmber cegitu,dia sniri lagi r kan..
So start next week da sambung blaja..ekekekek...ngan smangat baru nie...Insyllh kali nie more better than before...
rakan2 sekalin..caiyok3.....

Sinar Baru Buat keluarga Nurin Jazlin

Misteri pembunuhan kejam Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang belum terungkai lebih setahun lalu menemui ‘sinar’ baru apabila sebuah syarikat swasta tempatan menawarkan sistem teknologi terkini kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk membantu siasatan kes berkenaan.

Difahamkan, sistem itu menggunakan teknologi luar negara dan mampu menghasilkan imej rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang lebih jelas sekali gus membantu mengenalpasti nombor pendaftaran motosikal milik suspek pembunuhan kanak-kanak perempuan terbabit.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata satu mesyuarat membabitkan PDRM dan wakil syarikat berkenaan dijangka diadakan minggu ini untuk membincangkan perkara itu.

“Polis sudah menghantar rakaman CCTV yang diambil sekitar lokasi mayat Nurin ditemui kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI) namun sehingga kini masih gagal membantu siasatan.“Ia berikutan imej rakaman CCTV berkenaan agak kabur dan menyukarkan usaha mengecam wajah suspek termasuk nombor pendaftaran motosikal digunakannya,” katanya ketika ditemui selepas merasmikan Majlis Program Merakyatkan Seni Budaya di sini, semalam.Menurut Musa, pihaknya bagaimanapun berharap sistem milik syarikat berkenaan dapat memberi petunjuk baru untuk menyelesaikan kes terbabit.

“Melalui mesyuarat itu, kita akan memutuskan sama ada mahu menggunakan sistem terbabit atau sebaliknya sekali gus membantu polis melengkapkan siasatan,” katanya.

Sementara itu, bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil, 34, ketika dihubungi berkata selain bersyukur, dia adalah orang paling gembira sekiranya sistem berkenaan dapat membantu mengesan sekali gus menahan suspek yang membunuh anak perempuannya itu.

“Bagi saya, sekiranya nombor pendaftaran motosikal berkenaan dapat dicam, ia sudah cukup bagi polis untuk memberkas penjenayah kejam terbabit.

“Selain itu, kami sekeluarga menganggap kematian Kak Ngah (Nurin) terbela selepas sekian lama tidak dimaklumkan sebarang perkembangan mengenai kes berkenaan,” katanya.

Nurin Jazlin Jazimin, murid Tahun Dua Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak, hilang pada 20 Ogos tahun lalu selepas keluar bersendirian ke pasar malam berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju.

Mayatnya ditemui 27 hari kemudian dalam sebuah beg sukan yang diletakkan di depan sebuah premis perniagaan di Petaling Jaya dan hasil bedah siasat mendapati mangsa mati akibat didera secara seksual.

Namun, sehingga kini, lelaki bermotosikal yang dirakamkan CCTV membawa beg sukan dipercayai mengandungi mayat kanak-kanak itu dan meletakkannya di sebuah premis di Taman Petaling Utama, 16 September, gagal dikenal pasti.

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa..
Cintamu aku resah
Tanpa..
Kasihmu aku hampa
Tanpa..
Dirimu aku mati

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

22 December 2008

Mawi & Ekin

Alohaiii.. Selamat Pengatin Baru Buat Mawi & Ekin (Makin) hehehe... Banyak Sangat cite yang digembar-gembur kat murai.com..
aku xlepas peluang gak follow topic nie,walopon xminat ngan mawi tu.. ade jer gosip eh!!
makin fofuler r mamat tu..tp xpe Ekin lawa je kan..moga Dorang Bahagia & kekal selamanya...

P/s: Tv3 Sabo je la eh.. nnt korang coverstory aku nye wedding eh..ekekekekeke...

19 December 2008

Cerita Seluar Dalam

Ahahahaha...Geli siot tp nie kenyataan yg benar2 berlaku..hee,sbnrnye smlm kua minum ngan sorang mmber nei,sape dia xperlulah aku gtaw eh,ngee.. sume topic di bukaknye..pastu kan dia ckp" eiman aku nak citer something,ko jgn gelak lak"..emmm ingat ke ape da..
dia ckp, hrtu mak dia panggil dengan nada menjerit spt ade kbakaran,time tu dia ngan tido...cepat2 la di bangkit..haha..mak dia suh g beli brg dapor daaa... dia yg berseluar pendek tros capai jeans yg bersidai belakang pintu..time kat tesco kan..hahahahahahaaaa....sampai pecah perut aku ketawa"xingat dunia"..dia rase ade benda tersangkut kat buku lali dia,dia jengok la kat bwh..rupanya seluar dalam dia yg tersangkut...betapa merah padam muka nye..hahaha.."patot r org pandang aku semacam jer,,adohaiii cam nak sorok muka dlm peti ais jer"
nie la benda yg berlaku tnpa kita sedar eh..lawak lak tuu..
so korang yg pakai underwear tuh watchout eh..jgn men taruk jer rata2...dalam seluar pon boley selit..pelik aku!!
aku xpe r bakai boxer..maskulin katekan..~lalalala

Los And Faun


Hye all yesterday my friend and i watched Los and Faun film at melaka mall.. The story is about Los And Faun are close friends who comes from a very poor family in Melaka. Carlos Rodrigo"los" (Hans Isaac) and Ahmad Faun Bin Sulaiman "faun" (Adlin) made a decision to find their true life’s destiny in Kuala Lumpur. As soon as the reach there they start searching for their ideal job but due to Faun’s honesty they normally get into trouble and fired at the end of the day. On one particular as the owner of the shop was about to fire them the owner was complaining about how he has misplaced his wallet. All of a sudden Faun had this very strange headache and elaborated in detail where the wallet was located and surprisingly it was true. Los had a brilliant idea out of this new talent Faun has and plans to start a new business service that he will market. Their business gets more and more popular by the day money keeps on flowing like water people keep on asking for their help. From a very small Ad in the newspaper to a televised Ad on the TV and in the radio. One day a Datin"erra" caught their Ad on the TV and wanted their service in finding the lost watch of her late husband which is to be valued at RM40 million. As to their excitement in getting such an offer Faun’s ability to get clues on where the lost watch was slowly fading away and couldn’t get the clues. .its so funny genre and make me loughing.. dont forget to watch it..

Im Lost And You Found It!!

17 December 2008

Rindu Tapi Jauh

"Sayang..rindu la" bru semalam kite jumpa..hari nie kita dah dipisahkan oleh jarak dan masa..
Abg rindu sangat2 tapi kita jauh,kalo kita selalu bersama kan best..ayg ade jer yang nak kita bual kan.. itulah kita..jarang sangat dpt bersama..
Abg rindu la.. rindu serindunya..

Cepat Ekspress Lebih Khabar Dari Rupa

Huh..This is not my first trip with this transport"cepat ekspress" kalau sesape dgr jer mst anggap bas nie cepat dr segalanya,ye la dr segi pengurusan sistem khidmat pelanggan sehinggalah pada pemanduan..

"Cepat Konon"...pirah!!! time beli tiket aku dah ckp awl2 nak single seat.." ye dik single seat msh ade,adik nak brape seat" aku ingat lg kata2 pompuan kt kaunter tuh...
mmm..geram jer,,Aku da da report dah kt pihak Kementerian pengangkutan..
senang..xde lagi kbr cepat tuh...

ke guane?

15 December 2008

All About Girl

When a girl is quiet
Million of thing are running in her mind

When a girl is not arguing
She is Thinking Deeply

When a girl look at you with the eyes full of question
She is wondering how long you i'll be arround

When a girl answers " im fine" in a few second
She is not at all fine

When A girl stares at you
She is wondering why you're lying

When a girl lies on your chest
She is wishing for you to be hers forever

When a girl call you everyday
She is seeking for your attention

When a girl sms u everyday
She want your reply atleast once

When a girl say " i love you"
She means it a lot

When a girl say " i cant live without you"
She has made up at her mind that you're her future

When a girl say "i miss you"
Its mean there is no one miss you more than her..

Is That True?


Haha.. Is That True???
I Really Dont Know That Because My gurl Totally Not Like That..hehe..So Anybody Has Their Own sight And Opinin With This Fact..True Or Not is Depend To Your Gurl..hehe..
So,What Your Opinion?

13 December 2008

II Aidiladha Menjelma Lagi II

8 Disember 2008 bersamaan 10 Zulhijjah 1430 merupakan hari yang amat bermakna bagi umat Islam di seluruh pelusuk dunia. Lebih-lebih lagi buat mereka yang sekarang ini berada di Tanah Haram Makkah Al-Mukarramah, dalam misi menyempurnakan rukun Islam yang ke-5. .Nie la kejadian tumpah darah yang berlaku pada pagi itu..
aku amek gambo je tau..smpai lembu jatuh dalam kolam pon aku tgk saje..hehehe..
lokasi kat tanah air ku..ala..tepi umah jer...


"Senjata Yang Di Guna"


"Errrr... Sian lembu tu"


"Sembelihan Kerana Memperingati kesah Nabi ismail"

"Niat itu penting"..Kata Ayah



"Actually Lembu nie menggelepar..sampai jatoh lam kolam...susah beb nak naik ke darat..
tp aku tgk saje" n_n


Sayangku


Ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu telah kubuang jauh kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri di sini ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa namun hatiku sepi

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh kini ku ingin kamu

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan

jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon

jangan bilang tidak..

video

12 December 2008

Sham & Norizan










Citer Lame..

Aha..ptg2 yg borink nie aku geledah album dolu2,pastu aku terjumpa gambar yg aku x penah tgk slame nie..haa..gambo time muda remaja...Yang nyata Mak aku cun melecun time muda-mudi..
rambut curl..patot r mak aku ckp dulu .."kalo ayh xnampak muka mak,tgk umah pon jadik"..
hahaha..smpai gtu skali tao..kalo dah jodoh xkemana kan..mereka bersatu jugak..so..
ade r aku & 7 sibling yg lain..Time kecik2 ayah koje spore..
mak xikut..mak dok umah jer jaga We all..
kalo time cuti pnjg ayah bwk kami kesana.. Best..
"Mak Ngan aku"

" Kami Bertiga"

"Time nie aku xde adik lagi,aku paling di syg"

Azi & Baiduri

Majlis menyambut menantu..
Azi & Baiduri..
11.12.08
Moga Kekal Abadi...
"Disisi Mu Adalah Bahagian Hidupku"
"Riri Syg Abg"

"Moga Ikatan Semerbak Bunga"


What Urs?

what is your favourite fruit?
>>There are ;
>1. Orange
>2. Apple
>3. Banana
>4. Coconut
>5. Pineapple
>6. Papaya
>7. Mango
>8. Cherry
>9. Black Grapes
>10. Peach
>11. Custard Apple
>12. Pear....
>>What is your pick???
>>Orange If orange is your favourite fruit, it speaks of a person who has>enduring patience and willpower. You like to do things slowly, but very>thoroughly and are completely undaunted by hard work. You tend to be shy,>but are a reliable and trustworthy friend. You have an aesthetic bent of>mind. You select your partner with care and you love with all your heart,>and not in for just a fling. You avoid conflict at all costs.
>>Apple If apple is your favourite fruit, you are an extravagant, impulsive>and outspoken person, often with a bit of a temper. While you may not be>the best organiser yourself, you make a good team leader and are good at>taking things forward. You can take quick action in most situations. You>enjoy travel immensely. You ooze with charm when you are with your partner.>You have an enthusiasm for life, unmatched by most.
>>Banana You are a softie! Loving, gentle, warm and sympathetic by nature is>the banana lover. You often lack in self-confidence and are quite timid by>nature. People often take advantage of your sweet temperedness, and sheer>vulnerability to a situation. You adore your partner in every which way,>both for their mental and physical beauty! Because of the way you are, your>relationship is always very much in harmony!>>Coconut The coconut lover is a serious, very thoughtful and contemplative>person. Though you enjoy socialising, you are particular about the company>you keep. You tend to be stubborn but not necessarily foolhardy. Shrewd,>quick-witted and alert, you ensure that you are right on top of any given>scenario, especially at work. You need a partner with brains, and while>passion is important it certainly isn't everything for you
.>>Pineapple You are quick to decide and even quicker to act. You are brave in>making career changes, if that is what is to your advantage. You have>exceptional organising abilities and are undaunted by the size of the task>at hand. You tend to be self reliant, sincere and honest in your dealings>with others. Though you are not given to making friends very quickly, but>once you do, it is for life. You rarely, if ever, make romantic overtures.>Your partner is often impressed with your sterling qualities but>disappointed in your ability to show affection.
>>Papaya You are truly fearless and take much that happens in life, in your>stride. You give considerable thought to things you do. You have a sense of>humour that along with your generous nature keeps you in most people's good>books. You are a go-getter in your professional life, and have a knack for>being in the right place at the right time. You enjoy meeting new people>and seeing new sights whenever you can. Your sense of humour is what>attracts members of the opposite sex to you more than anything else. It is>simply charming!
>>Mango A mango lover is a personality to be reckoned with, quite often you>are a person who has quite fixed ideas, and influencing you is no easy>task. You tend to be an extremist with strong likes and dislikes, and at>times even like to control a situation. You enjoy getting involved in>something that presents mental challenge. Strong as you may be, you are>like a kitten when you are with your partner. You accommodate the love of>your life, and make up for all the strong will elsewhere!
>>Cherry If cherry is your favourite fruit, life isn't always as sweet for>you. You often face ups and downs, particularly professionally, and find>that you make small sums of $$$, instead of a lump sum. You have a fertile>imagination and are often involved in creative pursuits. You are a very>sincere and loyal partner, but find that expressing your feelings is not>very easy. Your home is your haven, and you love nothing more than being>surrounded by close family and your beloved partner.
>>Black grapes You are a polite person in general, but do have quick>flare-ups of temper that cool down just as quickly. You enjoy beauty in all>forms, including beautiful people. You are very popular because of your>warm, gregarious nature. You have a zest for life, you enjoy everything you>do, right from the way you dress, to your style and your day-to-day life.>Your partner must share your zeal and zing for life to enjoy all you have>to offer!
>>Peach Like a peach, you enjoy the juice of life it all its lush ripeness!>You are the friendly sort, and are quite frank and outspoken, which adds to>your charm. You are quick to forgive and forget; and value your friendships>highly. You have an independent and ambitious streak in you, that makes you>a real go-getter. You are the ideal lover, fiery and passionate but sincere>and faithful in love. You don't however like to display all that passion in>public.
>>Custard Apple You are a modest and conservative person who can be quite>sensitive at times. You tend to be thoughtful and contemplative, and>therefore are rarely rash in doing things. You are quite ambitious and are>good at anything that requires much detailing or working with numbers. You>are quick at finding fault with others. While looking for a partner, you>value a person's intellect far above their looks or good old passion. You>are quite shy and not very comfortable demonstrating affection.
>>Pear If you put your mind to something you can do it successfully, but by>and large you tend to be fickle and have trouble completing a task with the>enthusiasm you started it with. You need to know the results of your>efforts almost immediately. You enjoy mental stimulation and love to get>into a good discussion. You tend to be a restless and high-strung person,>and are easily excitable. While you are quick to strike up a friendship>with someone, maintaining it does not seem to be easy for you.

Dari 1st Dapat Second Job..

Alhamdulillah...Terima kaseh mak..Doa mak termakbul,sayang mak...lepas g majlis kawen pertama aku dpt offer jd kameraman dlm bln same jugak!!walopon hanye kamera bese2 jer "aku ade aura"..
aku dapat 2job pade hr same..bermakna " i got 3 job on this month"..
Dalam mase same..ade sorang kakak offer dia nye wedding ujong bln nie kat terengganu..
aku xle trime job nie sbb aku nak blik mlaka ujg bln nie,,,
emm...lagipon banyak lagi kekurangan yg perlu di baiki... takiut nak trime event besar2..
nak gain experience ngan wedding biase jer.. outdoor wedding bru buat skali..'hasil gempak gak'

05 December 2008

First Job..

Hye Guys,thnx for follow up my blog..Lurve uOls..Muahaha!! This Is my 1st job..actually Need more improvement..Coz 1st touch nie banyak yang x puas ati.. Xpe Yang Penting Ramai yg puji hasil kerja aku.. Ade gak yg terkejut Tgk Pose yg aku suh Mempelai nie wut..
haha..fresh graduation katekan..kikiki... Emm..Majlis dia simple jer,di hadiri oleh sanak sedara yang terdekat and a few frens..tp ok la,meriah!! Ape yg syok..Ade org lap peluh..auhhhh!! So Touching..hehe..So enjoy!! Nak upload banyak2 tp x ckup space..Nie jer yang mampu aku tunjuk....... Cantik Di Mata,Penambat Di hati ...


... Menanti Sang Pujangga ...

... Andai Di Berikan Emas Permata,Ku Pilih senyuman Mu ...


.... Ku Takkan Bersendirian Lagi .. Oh Bahagianya ...

...Cinta Kita Ibarat Potret,Pemisah Hanyalah Kaca...

.... Bahagia Bila Berdua ...

... "Sayang Tolong Betulkan Samping Abang" ...


... Diriku Hanya Untukmu Sayangku ...


...Berlian,Permata Bukanlah Pengukur Cinta Kita ...

... Bersama Walau Ke Mana Jua ...

Berita Mengejutkan..

Takziah buat En.shafie Dan Maryam..Semoga Arwah di cucuri rahmat..
*Petikan Berita Harian Online
Timbalan dekan, penuntut UiTM maut nahas di New Zealand
KUALA LUMPUR: Seorang timbalan dekan dan penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) terbunuh dalam kemalangan jalan raya di North Putaruru Tirau, Hamilton, kira-kira 200 kilometer dari Auckland, New Zealand, jam 8.15 malam tadi (3 petang waktu Malaysia).Mangsa terbunuh dikenali sebagai Shafie Ahamad, 51, Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media, manakala penuntut yang maut dikenal pasti sebagai Mariyam Sakinah Ahmad, 21.Dalam kejadian itu, seorang lagi penuntut parah, manakala dua cedera ringan. Mereka ialah Amirul Rashid, Siti Murni Ayu dan Khairul Siti Muhamad.Seorang lagi penuntut dikenali sebagai Siti Aishah Razi, terselamat.Difahamkan, Shafie dan lima penuntut Kelab Fotografi UiTM serta tiga lagi pensyarah dalam lawatan sambil belajar ke negara itu. Shafie dikatakan menetap di Jalan Ampangan 4, Seksyen 8, Shah Alam.Seorang Pegawai Kedutaan Besar Malaysia di New Zealand, Dzulkefly Mustapha yang dihubungi berkata, kejadian itu dimaklumkan polis kepada pihak kedutaan kira-kira jam 12 tengah malam (7 petang waktu Malaysia)."Polis memaklumkan van dinaiki enam orang itu terbabit dalam kemalangan dengan sebuah trak. Mereka yang cedera dirawat di Hospital Waikato," katanya.Difahamkan mayat mangsa kini berada di hospital di Auckland.Dzulkefly berkata, beliau sempat berbual melalui telefon dengan Siti Aishah, tetapi tidak mendapat banyak maklumat kerana mangsa masih dalam trauma.Sementara itu, anak kedua Shafie, Jamaatul, 17, berkata ayahnya ke New Zealand dua minggu lalu membawa rombongan pelajar mengadakan lawatan sambil belajar bagi subjek Photo Communication."Ayah sepatutnya balik Sabtu ini," katanya.Arwah meninggalkan seorang balu, Salimah Shuhaimi, 45, dan empat anak, dua lelaki dan dua perempuan.

04 December 2008

My 1st wedding ..

yiha.. esok aku ade 1 job..ats jemputan lagi..I'll be photographer..emm..xsabo gak nak eksplode the bride and the groom..
alah, kalo x cemana nak hasil yg gempak kan..
so korang tungu aku upload hasilnye ek..kekekeke!!
Tempat nye agak spesel sket,sbb kwsn umh aku nie jer..
alah,dorang da tau cra kerja aku yg kreatif inovatif nie kan.
emm..
caiyo3 utk diri aku...

03 December 2008

Ape Perasaan Anda?

Di hadapan orang yang kita cinta,hati kita akan berdegup kencang...
Tapi di depan orang yang kita suka,hati kita akan gembira bila bersamanya...
Di depan orang yang kita cinta,musim sentiasa berbunga-bunga...
Di depan orang yang kita suka,musim itu cuma berangin sahaja...
Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,kita akan kaku..
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka,kita akan tersenyum...
Di depan orang yang kita cinta,lidah kelu untuk berkata-kata..
Di depan orang yang kita suka,lidah bebas berkata apa sahaja..
Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu...
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar...
Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...
Bila orang yang kita cinta menangis,kita akan turut menangis...
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba membuat dia gembira...
Perasaan cinta bermula dari Mata...
Perasaan suka bermula dari Kata..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

its finallly reveal...